Draadloze speakers

In een slimme woning kan een draadloze speaker niet ontbreken. Muziek streamen vanaf je smartphone, tablet of laptop gaat via WiFi of Bluetooth. Vaak zijn de WiFi speakers niet helemaal draadloos, deze speakers hebben meestal nog een voedingskabel. Bluetooth speakers zijn meestal voorzien van een accu. Wat zijn de andere verschillen tussen bluetooth en wifi speakers?

Bluetooth speakers zijn (meestal) compacte speakers die je eenvoudig overal mee naar toe neemt. Met één druk op de knop koppel je je smartphone of tablet met de speaker en stream je direct muziek naar speakers.

Met een WiFi speaker stream je muziek vanaf je smartphone, tablet of pc naar via je thuisnetwerk. Sommige wifi speakers kan je met elkaar verbinden als multiroom systeem.

Verschil Bluetooth en WiFi speakers?

Bluetooth en WiFi speakers zijn twee verschillende draadloze speakers die beide hun voor- en nadelen hebben. Bluetooth speakers zijn meestal beter geschikt voor kleinere ruimtes en draagbaar. WiFi speakers verbind je met je thuisnetwerk en kan je eenvoudig met elkaar koppelen. De geluidskwaliteit is meestal ook iets beter dan bij een bluetooth speaker.

Als je op zoek bent naar een draadloze speaker die je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen, is een Bluetooth speaker de beste optie. Als je op zoek bent naar een speaker die vast in huis staat met een betere geluidskwaliteit, dan is een Wi-Fi speaker de beste keuze.

Wanneer een bluetooth speaker?

Wij raden een bluetooth speaker aan als je op zoek bent naar een goedkope manier om muziek te streamen van je smartphone naar een speaker. Daarnaast zoek je een speaker die je eenvoudig mee kan nemen en zonder tussenkomst van WiFi verbinding maakt met de speaker.

Wanneer een WiFi speaker?

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om te streamen binnenshuis, dan is het verstandig om te kiezen voor WiFi speaker. Kies in dat geval voor een multiroom systeem, waarmee je met één app in meerdere kamers synchroon of juist verschillende muziek kan streamen. Per merk zijn er verschillende mogelijkheden met een WiFi speaker. Het populairste merk is Sonos. Met Sonos heb je naast verschillende speakers ook een soundbar en subwoofer voor het verbeteren van TV-geluid i.c.m. draadloze achterspeakers. Ook kan je met Sonos muziek streamen naar je huidige muzieksysteem en speakers.

Bluetooth & WiFi speakers zijn te koop bij