Draadloze speakers

  1. Home
  2. Draadloze speakers

In een slimme woning kan een draadloze speaker niet ontbreken. Muziek streamen vanaf je smartphone, tablet of laptop gaat via WiFi of Bluetooth. Vaak zijn de WiFi speakers niet helemaal draadloos, deze speakers hebben meestal nog een voedingskabel. Bluetooth speakers zijn meestal voorzien van een accu. Wat zijn de andere verschillen tussen bluetooth en wifi speakers?

Bluetooth speakers

Bluetooth speakers zijn (meestal) compacte speakers die je eenvoudig overal mee naar toe neemt. Met één druk op de knop koppel je je smartphone of tablet met de speaker en stream je direct muziek naar speakers.

WiFi speakers

Met een WiFi speaker stream je muziek vanaf je smartphone, tablet of pc naar via je thuisnetwerk. Sommige wifi speakers kan je met elkaar verbinden als multiroom systeem.

Verschillen Bluetooth en WiFi speakers?

Uiteraard zijn er veel verschillen tussen bluetooth speakers onderling en ook alle wifi speakers zijn niet hetzelfde. We gaan daarom bij onderstaande verschillen uit van de populairste bluetooth speaker en WiFi speaker, waarbij opgemerkt moet worden dat de Heos 1 tevens een bluetooth speaker is.

JBL Charge 4
bluetooth
UE Boom 2
bluetooth
Sonos One
wifi
Heos 1
wifibluetooth
Synchroon afspelen met meerdere speakers add_circle add_circle add_circle add_circle
Multiroom? remove_circle remove_circle add_circle add_circle
Muziek blijft afspelen als je wordt gebeld remove_circle remove_circle add_circle add_circle
Muziek luisteren in het park of op het strand? add_circle add_circle remove_circle add_circle
Werkt met de populairste streamingdiensten? add_circle add_circle add_circle add_circle
Werkt met de populairste streamingdiensten? add_circle add_circle add_circle add_circle
Volledig draadloos? add_circle add_circle remove_circle add_circle
Eenvoudig muziek streamen? add_circle add_circle add_circle add_circle

Wanneer een bluetooth speaker?

Wij raden een bluetooth speaker aan als je op zoek bent naar een goedkope manier om muziek te streamen van je smartphone naar een speaker. Daarnaast zoek je een speaker die je eenvoudig mee kan nemen en zonder tussenkomst van WiFi verbinding maakt met de speaker.

Wanneer een WiFi speaker?

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om te streamen binnenshuis, dan is het verstandig om te kiezen voor WiFi speaker. Kies in dat geval voor een multiroom systeem, waarmee je met één app in meerdere kamers synchroon of juist verschillende muziek kan streamen. Per merk zijn er verschillende mogelijkheden met een WiFi speaker. Het populairste merk is Sonos. Met Sonos heb je naast verschillende speakers ook een soundbar en subwoofer voor het verbeter van TV-geluid i.c.m. draadloze achterspeakers. Ook kan je met Sonos muziek streamen naar je huidige muzieksysteem en bedrade speakers.

Bluetooth & WiFi speakers zijn te koop bij onze partners