Goedkope slimme stekker

Ben je op zoek naar een betaalbare manier om je huis slimmer te maken? Met een goedkope slimme stekker maak je ieder apparaat in huis smart. In dit blog bespreken we de voordelen van het gebruik van een goedkope slimme stekker, hoe je er je huis mee automatiseert en je ook nog eens geld bespaart.

Goedkoopste Wifi stekker | Goedkoopste Zigbee stekker | Andere goedkope stekkers slim maken

Wat is de beste goedkope slimme stekker?

De meeste goedkope slimme stekkers werken op Wifi. Deze slimme stekkers verbind je direct op de router zonder tussenkomst van een bridge. Meestal is het zo dat als je meerdere stekkers tegelijk koopt je goedkoper uit bent. Daarom tonen we de laagste prijs als je meerdere aantallen tegelijk bestelt.

2

TP-Link Tapo P100

Prijs per stekker: 10,99 euro

+ Eenvoudige installatie
+ 2,4 GHz
+ Google Assistant & Amazon Alexa
+ Fysieke knop

3

Iqonic Slimme Stekker

Adviesprijs: 13,24 euro

+ Eenvoudige installatie
+ Energiemeter
+ 2,4 GHz
+ Google Assistant & Amazon Alexa
+ Fysieke knop

3

LSC Smart Connect

Adviesprijs: 7,95 euro

+ Eenvoudige installatie
+ 2,4 GHz
+ Google Assistant & Amazon Alexa
+ Fysieke knop op stekker

Goedkoopste Zigbee stekker

Zigbee is het protocol waarmee onder meer Philips Hue werkt. Het grote voordeel ten opzichte van slimme stekkers die je direct op je router aansluit, is dat de slimme stekkers die via het Zigbee protocol werken verbonden zijn met elkaar en zeer energiezuinig zijn. Omdat ze met elkaar verbonden zijn geven ze het signaal door, zodat je een groter bereik hebt.

SILVERCREST® Slimme stekker (Zigbee)

Prijs: 16,99 euro

+ Eenvoudige installatie
+ Zigbee 3.0
+ Werkt met iedere Zigbee Bridge (Bijv. Philips Hue Bridge)
+ Max. 3840 Watt
+ Google Assistant
+ Fysieke knop op stekker

Nog goedkopere slimme stekkers?

Heb jij thuis een Homey staan? Dan is het ook mogelijk om stekkers met een afstandsbediening via de app te bedienen. Homey kan namelijk het 433 MHz signaal waarop9 deze stekkers werken na te bootsen van je afstandsbediening. De prijs van deze stekkers ligt meestal iets lager dan de slimme stekkers die je zonder tussenkomst van Homey kan aansturen via een app.

Voorbeelden van merken met goedkope stekkers die met Homey werken:

 • KlikAanKlikUit
 • SEC24
 • ORNO
 • Brennenstuhl

Voordelen slimme stekker

Het slim maken van apparaten met een slimme stekker biedt verschillende voordelen:

 • Eenvoudigere bediening: Je kunt al je aangesloten apparaten op afstand bedienen met een smartphone of tablet. Ook is het mogelijk om schema’s in te stellen op basis van een tijdschema, zonnepanelen opbrengst en je locatie.
 • Energiebesparing: Sommige slimme stekkers geven je inzicht in je energieverbruik en helpen je op de kosten te besparen door ongebruikte apparaten automatisch uit te schakelen.
 • Veiligheid: Door automatisch apparaten uit te schakelen als je niet thuis bent, verklein je de kans op brandgevaar.

Tips voor het kiezen van een goede goedkope slimme stekker:

 • Compatibiliteit: Check of de gekozen slimme stekker compatibel is met je bestaande spraak assistent zoals Google Assistant, Amazon Alexa of Siri.
 • Bekijk hoe je de slimme stekker moet verbinden. Is dit via Wifi, dan kan dat direct via je router. Werkt de stekker via het Zigbee, Z-wave of een ander protocol, dan is een bridge noodzakelijk om te verbinden.
 • Stroomsterkte: Zorg ervoor dat de slimme stekker voldoende stroomsterkte heeft voor het apparaat dat je erop wilt aansluiten.
 • Energiebesparingsfuncties: Controleer of de stekker energieverbruik kan meten, zodat je gemakkelijk je energieverbruik kunt bijhouden en verminderen.