Is de Homewizard app gratis?

Er blijkt bij smart home gebruikers nog veel onduidelijkheid te zijn over de Homewizard app. Zo krijgen we regelmatig de vraag of de Homewizard app gratis is. Ja dit is het geval, maar net als bij veel andere apps kan je tegen betaling de beschikking krijgen over meer functies. In dit blog bespreken we alles wat je moet weten over de Homewizard Energy app.

Wat kan je met de Homewizard Energy app?

Homewizard was in het verleden een smart home merk dat meerdere apparaten in huis kon verbinden. Maar sinds een paar jaar legt Homewizard de focus op het inzichtelijk maken van energieverbruik in een app met behulp van slimme meters. In de app kan je middels grafieken zien wat het energieverbruik was per dag, per week en per maand. Ook kan je het actuele elektriciteitsverbruik inzichtelijk maken.

Op dit moment kan je via Homewizard het verbruik bijhouden van:

 • Elektriciteit (Van het hele huis of per apparaat)
 • Gas
 • Water

Om dit te kunnen meten en inzichtelijk te maken heeft Homewizard een P1 Meter, een Watermeter, een kWh meter en een slimme stekker.

Is de Homewizard app gratis?

Ja, de Homewizard Energy App is gratis te downloaden in de App Store en Google Playstore. Je hebt er wel pas iets aan als je een P1 Meter, Homewizard Energysocket, kWh meter of Homewizard Watermeter hebt geïnstalleerd, want deze kunnen het verbruik doorgeven aan de app.

Met de gratis Homewizard Energy App heb je deze functies tot je beschikking i.c.m. een Homewizard P1 meter:

 • Toont het gas- en stroomverbruik in de grafiek.
 • Toont het actuele stroomverbruik. Je kan dus live kijken wat het stroomverbruik op dat moment is en ziet een duidelijk verschil als je grote apparaten als de wasmachine of droger aanzet. Bij gasverbruik kan je het nooit live bekijken, want de slimme meter registreert dit bij de meeste meters om de vijf minuten.
 • Toont wat je zonnepanelen terug leveren aan het net. Belangrijk is dus dat je begrijpt dat het niet om de totale opbrengst gaat van je zonnepanelen, maar hetgeen wordt teruggeleverd aan het net. Dit is wat je slimme meter registreert en dus ook de P1 meter.
 • Je verbruik wordt voor een periode van 12 maanden bijgehouden.

Homewizard Energy+

Met de gratis basis versie van de Homewizard Energy app kunnen de meeste energiebespaarders al goed vooruit. Het Homewizard Energy+ abonnement is dan ook voor de bespaarders die alles willen weten en over een langere termijn willen vergelijken. Maar wat kost een Homewizard Energy+ abonnement? De kosten liggen op 99 ct. per maand als je het abonnement via de App Store of Google Play Store besteld. Bestel je het Energy+ abonnement per jaar via de Homewizard website, dan betaal je 11,95 euro voor een heel jaar.

Wat zijn de voordelen van het Homewizard Energy+ abonnement?

 • Sluipverbruik meting
 • Koppeling met je omvormer (Op dit moment een beperkt aantal omvormer merken beschikbaar!)
 • 3-fasen ondersteuning, zodat je per fase het verbruik ziet. Dit is erg handig als je een 1 fase omvormer hebt. Je kan dan op basis van deze gegevens zien op welke fase je de omvormer het beste kan aansluiten voor direct gebruik van zonne-energie.
 • Het automatiseren van de Homewizard Energy Socket op basis van overtollige zonne-energie of andere meetgegevens van een ander apparaat in de Energy App.
 • Meerdere jaren opslag van data zolang je Energy+ abonnement actief blijft. Bij de gratis Energy app worden je gegevens maximaal 12 maanden bewaard.
 • Op basis van je verbruiksgeschiedenis kan de Homewizard app je een melding sturen bij afwijkend gebruik.
 • CSV export van je data

Veel gestelde vragen over de Homewizard Energy App

Wat kost de Homewizard app?

De Homewizard Energy app is gratis, maar met een abonnement heb je extra mogelijkheden. De kosten voor een vrijblijvend abonnement zijn 0,99 euro per maand of 11,95 euro per jaar als je het abonnement op de website van Homewizard afsluit.

Is de Homewizard Energy App gratis?

Ja, ook met de gratis versie van de Homewizard app heb je voldoende functionaliteiten om een goed inzicht te krijgen van je energieverbruik. Pas als je het verbruik van losse fasen wilt inzien, langer dan 12 maanden wilt terugkijken, sluipverbruik wilt inzien en bijvoorbeeld je Homewizard Energy Socket wilt laten in- en uitschakelen op basis van de overtollige zonne-energie, dan is een abonnement noodzakelijk. Maar voor de meeste gebruikers zal de gratis app meer dan voldoende inzicht geven in het energieverbruik.

Is Homewizard Energy+ verplicht?

Nee, je kan Homewizard ook zonder abonnement gebruiken. De Homewizard app is in dat geval gratis.