Homewizard Energy Socket buiten gebruiken?

We krijgen regelmatig de vraag of je de Homewizard Energy Socket ook buiten kan gebruiken? Dit kan natuurlijk handig zijn als je het verbruik van je jacuzzi, vijverpomp of tuinverlichting wilt meten of automatiseren via een tijdschema. Het antwoord op deze vraag is helaas nee, je kan de Homewizard Energy Socket niet buiten gebruiken.

Homewizard Energy Socket in de tuin gebruiken

Homewizard heeft in de specificaties van de Homewizard Energy Socket geen IP-waarde gecommuniceerd. De IP-waarde is de beschermingsgraad van het omhulsel van elektrische apparaten. De waarde geeft de mate van stofdichtheid en waterdichtheid aan. Een hogere IP-waarde biedt een betere bescherming tegen stof en/of vocht. Omdat er bij de Energy Socket helemaal geen IP-waarde wordt gedeeld, moeten we er vanuit gaan dat je de Energy Socket niet in vochtige ruimtes mag plaatsen.

Ook voor een stekker onder een overkapping wordt officieel IPX4 bescherming aangeraden i.v.m. eventueel opspattend water of vocht dat op andere manieren alsnog bij de stekker kan komen. De Homewizard Energy Socket open en bloot buiten in het stopcontact steken is dus sowieso uit den boze en ook bij het plaatsen van de Energy Socket op een stopcontact onder een overkapping kleven risico’s.

Wat kost een Energy Socket?

De Homewizard Energy Socket heeft een adviesprijs van 33,95 euro. Er is ook een Homewizard aanbieding, bestel je drie Energy Sockets dan betaal je 27,95 euro per Energy Socket.

Wat doet een Energy Socket?

Met de Homewizard Energy Socket kan je het stroomverbruik van één specifiek apparaat meten. Ook is het mogelijk om het apparaat in en uit te schakelen op basis van een tijdschema of op basis van de opbrengst van je zonnepanelen.