Motorola VM85 Connect review

Motorola VM85 Connect review

In deze review testen we de Motorola VM85 Connect, een babyfoon met zowel een beeldunit als een app. Het beste van twee werelden dus, want je bent niet langer afhankelijk van het eigen signaal van de babyfoon als je in de tuin zit of bij de buren bent. Niet langer dus de tuin set verplaatsen op zoek naar bereik, maar gewoon overschakelen naar de app op je smartphone. In deze Motorola VM85 Connect review testen we de babyfoon op bereik, kwaliteit van het beeldscherm, smartphone app en alle mogelijkheden die deze slimme babyfoon van Motorola te bieden heeft.

Voor- en nadelen | Specificaties | Review Motorola VM85 Connect i.c.m. Ouderunit | Review van de Motorola Nursery app | Eindoordeel

Motorola VM85 voordelen en nadelen

Voordelen Motorola VM85 Connect

+ Je kan je kind in de gaten houden via de ouderunit en via een app op je smartphone
+ Sterke en snelle verbinding zowel via ouderunit als via WiFi
+ Goede beeldkwaliteit zowel overdag als ’s nachts
+ De Motorola VM85 Connect kan je op afstand 365 graden draaien en inzoomen.
+ Terugspreekfunctie, 10 slaapliedjes en 10 slaapverhaaltjes (Engels) voor het kalmeren van je kind
+ 24 uur gratis opname van gebeurtenissen in de cloud

Nadelen Motorola VM85 Connect

De Motorola VM85 is niet zonder ouder-unit te koop. De mogelijkheid om uit te breiden op één ouder-unit is er dus wel, maar dan moet je weer de volledige set bestellen.
Geen uitgebreide handleiding in het Nederlands, sommige functies is dus even zoeken.
10 slaapverhaaltjes alleen beschikbaar in het Engels

Motorola VM85 Connect specificaties

 • Type babyfoon: Babyfoon met camera
 • Camera: De camera heeft infrarood nachtzicht, nachtlampje, bewegingssensor, temperatuursensor en heeft de mogelijkheid om geluid af te spelen. De camera werkt op stroom en heeft een snoer van 1,9 meter lang.
 • Ouder-unit (Beeldscherm): Ja, batterij (4 uur) of netstroom. 5 inch Kleurenscherm (11 cm. x 6,1 cm.) met fysieke knoppen. Volume indicator, temperatuurweergave en terugspreekfunctie. 40 graden beeld.
 • App: Ja, Android & iOS. Is de Ouder-unit buiten bereik? Via de app heb je altijd bereik.
 • Aantal koppelbare babyfoons: 4
 • Bereik ouder-unit: Volgens Motorola 300 meter
 • Vertraging via App: Afhankelijk van netwerk uiteraard, in onze test 1,5 seconden.
 • Draaibaar: Links & rechts draaien en kantelen op afstand mogelijk. Ook kan je in- en uitzoomen op twee verschillende standen.
 • Terugspreekfunctie: Ja, zowel mogelijk via ouder-unit als WiFi
 • Nachtlampje: Ja,
 • Temperatuurweergave: Ja, accurate meting van de temperatuur.
 • Andere functies: 10 Slaapliedjes, 10 Slaapverhalen

Motorola VM85 review

We gaan er in onze test in eerste instantie uit van het gebruik van de babyfoon via de meegeleverde ouder-unit. Ben je vooral benieuwd naar de review van Motorola Nursery app, lees dan onze ervaring met de Motorola babyfoon app.

Ouderunit | Kwaliteit beeldscherm | Kwaliteit geluid | Bereik | Batterij | Bediening | Draaien & kantelen | Terugspreekfunctie & geluiden | Nachtlampje

Ouderunit

De ouderunit voelt degelijk aan. Met de inklapbare standaard kan je de ouderunit neerzetten en de antenne is ook inklapbaar. De verbinding met de camera is snel gemaakt. Op de ouderunit zit een volume indicator van led lampjes, die je een goed beeld geven van de intensiteit van het geluid dat gemaakt wordt.

Kwaliteit beeldscherm

Het vijf inch kleurenbeeldscherm toont een helder beeld waarop je in detail kan zien wat er gaande is in de kamer. Het is natuurlijk geen Full HD-beeld wat je te zien krijgt, het scherm heeft dan ook een veel lagere resolutie dan de meeste smartphones, maar je kan meer dan goed de details onderscheiden die je nodig hebt om te zien wat er in de kamer gaande is.

Zodra het donker wordt schakelt de Motorola VM85 Connect automatisch over op de infrarood modus. Ook in de infrarood modus heb je een goed zicht op wat zich afspeelt in de kamer.

Kwaliteit geluid

Allereerst de kwaliteit van het geluid op de ouderunit. Deze is wat ons betreft prima, je kan duidelijk horen wat er aan de hand is in de kamer en het volume is aan te passen met de pijltjes toetsen. Je kan zo ook instellen dat je helemaal geen geluid wilt horen.

Aan de achterkant van de babyfoon zit een kleine luidspreker waarmee je kan praten met je baby en muziek en luisterverhalen kan afspelen. De muziek wordt duidelijk afgespeeld, we lazen in een andere review dat het geluid wat blikkerig klonk. Als je muziek afspeelt in het hoogste volume dan klinkt het inderdaad als een schel geluid, maar normaal gesproken is de laagste stand al voldoende voor je kind om in slaap te vallen.

Ook de kwaliteit van de terugspreekfunctie is goed. Je stem wordt niet verdraaid en klinkt zuiver uit de babyfoon. Er zit weinig vertraging op, dus je kan prima op deze manier je kindje toespreken en eventueel vragen wat er aan de hand is.

Bereik

Als je reviews leest over babyfoons met camera gaat het vrijwel altijd over het bereik. Uiteraard blijft het bereik sterk afhankelijk van het type huis waarin je woont. In ons geval staat de babyfoon in een nieuwbouw huis op de eerste verdieping met vrij dikke muren. Regelmatig een spelbreker voor babyfoons met ouderunits. We waren vooraf dan ook enigszins huiverig of deze babyfoon een goed bereik zou hebben.

We kunnen echter niet anders dan concluderen dat het met het bereik wel goed zit. In de woonkamer treedt er weinig vertraging op en hebben we een helder vloeiend beeld. Ga ik iets verder van de babyfoon in het thuiskantoor (garagegedeelte) zitten, dan hebben we te maken met nog steeds een stabiele connectie, maar iets minder vloeiend beeld.

Batterij

De ouderunit van de Motorola VM85 Connect heeft een batterij die op een enkele lading vier uur meegaat. Het duurt 16 uur voordat deze volledig is opgeladen. Uiteraard kan je de ouderunit ook gebruiken als de stekker in het stopcontact zit.

Bediening

Het bedienen van de ouderunit gaat via fysieke knoppen aan de rechterkant. De fysieke knoppen hebben icoontjes die voldoende duidelijk maken welke functie je bedient. Met de bovenste knop open je het menu waar je met de pijltjes toetsen door kan navigeren. De verticale balk toont de functies om geluiden af te spelen en het volume daarvan aan te passen.

In de horizontale balk vind je de volgende functies:

 • Nachtlampje
 • Timer instellen, je kan na 2 uur, 4 uur of 6 uur een alarm instellen dat afgaat op de ouder-unit.
 • Energie bespaarstand, als de ouder-unit niet is aangesloten op netstroom zal deze na 5, 30 of 60 minuten automatisch het scherm uitzetten indien ingesteld.
 • Zoom, hiermee kan je de zoom instellen op 1X of 2X. Standaard staat de zoom op 1X
 • Temperatuur, deze kan je instellen op graden Celsius (°C) of Fahrenheit (°F)
 • Extra camera toevoegen of verwijderen
 • Camera selecteren, indien er meerdere camera’s zijn gekoppeld kan je deze hier selecteren.

De babyfoon camera kan je met een fysieke knop aan en uitzetten. De andere knop op de babyfoon is om te pairen met WiFi of een ouderunit.

Babyfoon camera draaien & kantelen

De Motorola Connect VM85 Connect kan je via de ouder-unit en app draaien. Via de ouder-unit klik je eenmaal op de ‘OK-knop’ waarna er pijlen verschijnen op het beeldscherm. Vervolgens kan je met de pijltjes-knop de camera verticaal en horizontaal draaien. Daarnaast kan je 1X of 2X inzoomen.

Terugspreekfunctie & afspelen geluiden

Er zijn vier manieren om je kind gerust te stellen als deze van zich laat horen:

 • Terugspreekfunctie
 • Slaapliedjes, waaronder vogelgeluiden, Twinkle Little Star, Kalm klassiek, zee-geluiden en white-noise.
 • Slaapverhaaltjes, verschillende luisterhalen die op dit moment enkel in het Engels kunnen worden voorgelezen.
 • Persoonlijke stemopname. Stel je kind gerust met vooraf opgenomen spraakopnames van maximaal 1 minuut.

Nachtlampje in 7 verschillende kleuren

Op de camera van de babyfoon zit een led-ring nachtlampje. Je kan deze via de ouder-unit aan/uitzetten en de helderheid op drie verschillende niveaus instellen. Je kan het nachtlampje instellen op zeven verschillende kleuren of kiezen voor wisselende kleuren. Het is wel echt een nachtlampje, het geeft dan ook niet heel veel licht af, ook niet in de meest felle stand.

Uitbreiden met andere Motorola babyfoons

De ouder-unit biedt ondersteuning voor maximaal vier Motorola babyfoons. Er is alleen één grote maar en dat is dat Motorola op dit moment helemaal geen losse babyfoons verkoopt. Je zal dus voor uitbreiding wederom een babyfoon met ouderunit aan moeten schaffen. Vervolgens is het mogelijk om de beide babyfoons aan één ouderunit te koppelen.

Onze ervaring met de Motorola VM85 Connect via de App

Groot voordeel van de Motorola VM85 Connect is dat je de beelden zowel via de ouder-unit als via een app kan bekijken. Haalt de ouder-unit de achterkant van de tuin niet, dan kan je dus gebruik maken van de app op je smartphone of tablet. In dit deel van de review delen we onze ervaringen met de Motorola VM85 Connect op basis van gebruik met de Motorola Nursery App.

App | Verbinding | Beeldkwaliteit | Geluid | Mogelijkheden | Prijs vergelijken

Motorola Nursery App

We hebben recensies gelezen en een aantal daarvan zijn nog gebaseerd op de Hubble app, deze is inmiddels vervangen door de verbeterde Motorola Nursery app. Zo lezen we bijvoorbeeld in de oudere reviews over betaalde extra functies, maar hier vinden we in de Motorola Nursery app niks over terug.

De Motorola Nursery app werkt erg intuïtief. Bij het opstarten heb je meteen beeld van de camera en kan je het beeldscherm op volledig scherm zetten. Je kan een overzicht zien van gebeurtenissen inclusief tijdstip en de temperatuur op dat moment. Is er bijvoorbeeld geluid of beweging gedetecteerd, dan wordt dat moment opgeslagen en kan je het ook later nog een keer terugkijken.

Je kan eenvoudig geluid afspelen, praten met je baby, het nachtlampje aanzetten en een foto maken. Je kan de camera via de app wel draaien, maar de mogelijkheid om te kantelen en in te zoomen lijkt niet aanwezig in de app, terwijl dit wel mogelijk is via de ouder-unit.

Kwaliteit verbinding

De ervaringen van wifi babyfoons verschillen vaak enorm. Dit komt omdat de kwaliteit van de verbinding van een WiFi babyfoon voor het grootste deel afhangt van de sterkte van je WiFi netwerk. Heb jij dus moeite met het streamen van Netflix op je laptop als je op je slaapkamer bent, dan zal je ook een trage of slechte verbinding hebben met een WiFi babyfoon op je babykamer. In onze test hebben we een goed netwerk door het hele huis en op basis daarvan schrijven we deze review.

Wij ervaren in ieder geval een goede verbinding via WiFi met de Motorola VM85 Connect. We hebben de verbinding getest met een KPN router in de meterkast, deze bevindt zich centraal in het huis. De babyfoon stond in de voorkamer op de eerste verdieping. De smartphone (Apple iPhone 12 Pro) was verbonden via 5G.

Als je de app opstart dan start deze automatisch het scherm van de babyfoon op. Dit duurt ongeveer 3 seconden, waarna je live beeld hebt hebt. De vertraging van het beeld is bij ons ongeveer 1,5 seconden.

Helderheid beeld

Je krijgt een goed en helder beeld in de app van Motorola. Je hebt zelfs iets meer in beeld dan op de ouder-unit en het beeld is iets scherper, omdat het beeldscherm van een smartphone in de meeste gevallen vele malen beter is. Ook het infrarood beeld is goed te zien in de app en niet korrelig zoals bij de infrarood van andere babyfoons soms het geval is.

De kwaliteit van het beeld is in de app ook nog aan te passen. Zet je deze op laag dan zal de beeldkwaliteit iets afnemen, maar dit scheelt wel in je dataverbruik en de beelden laden iets sneller. Op de hoogste kwaliteit heb je het beste beeld, maar ligt het dataverbruik ook een stuk hoger.

Beelden uit de Motorola Nursery app

Geluid via de app

Zetten we het geluid aan via de app, dan horen we een constante ruis. Het is een ruis die we niet horen via de ouderunit. De geluidsdetectie werkt wel, dus als je het geluid in de app uitzet, dan wordt je wel op de juiste momenten gewaarschuwd als er geluid klinkt in de kamer.

Mogelijkheden in de app

Bewegings-, temperatuurs- en geluidsdetectie

Onder instellingen kan je verschillende pushmeldingen instellingen. Zo kan je bij beweging een melding krijgen, maar ook bij geluid of als de temperatuur te veel daalt of stijgt. De gevoeligheid van de bewegings- en geluidsdetectie is aan te passen zodat je niet bij ieder geluidje of kleine beweging wordt gewaarschuwd. Ook de temperatuur kan je zelf naar wens instellen met een boven en onder temperatuur.

Terugspreekfunctie & afspelen geluiden

Het aanzetten van geluiden vinden we via de app iets eenvoudiger dan via de ouderunit. Je klikt op de ‘play-knop’ en kan daar kiezen uit tien Engelse audioboeken en tien slaapliedjes. Ook kan je een stemopname van maximaal één minuut laten horen. Deze kan je een aantal opnemen van tevoren en op een geschikt moment afspelen.

Gebeurtenissen opslaan in de cloud

In de app kan je de geschiedenis van het aantal gebeurtenissen in de afgelopen 24 uur zien. Wanneer is er geluid gedetecteerd en wanneer beweging. Bij beweging kan je ook instellen dat er een opname wordt opgeslagen in de cloud van maximaal 30 seconden. Daarbij wordt ook de temperatuur geregistreerd. Deze functie is zonder abonnement en volledig gratis te gebruiken.

Account delen

Het delen van je account gaat eenvoudig via een ‘Share token’. Maak de share token aan, klik op de drie puntjes naast de zojuist aangemaakte ‘share token’ en klik op ‘Verstuur Share Token naar andere gebruiker’. De tokens zijn maximaal 15 minuten geldig en moeten dus binnen een kwartier zijn geactiveerd. Je kan op ieder moment de share token ook weer verwijderen, om de toegang tot de babyfoon te annuleren.

De persoon waarmee je je account deelt heeft niet de beschikking over dezelfde instellingen als het hoofdaccount. Het is dan ook met name geschikt voor het delen van de live beelden met opa, oma en oppas.

Logboek bijhouden

Een functie die misschien iets minder gebruikt zal worden, maar die ik niet onbenoemd kan laten omdat deze voor pasgeboren baby’s erg van pas zal komen, is de logboek functie. Hier kan je verschillende dingen bijhouden waaronder het registreren van je borstvoeding (incl. timer), slaappatroon, luiergebruik, temperatuur, groei, tanden krijgen en vaccinaties.

Eindoordeel Motorola VM85 Connect

Wij hebben de afgelopen week in meerdere situaties de Motorola VM85 aan een test onderworpen en komen tot de conclusie dat het een betrouwbare en fijne babyfoon is. De combinatie van een ouderunit voor thuis en WiFi voor als we wat verder weggaan is wat ons betreft onmisbaar. Het voorkomt gedoe met op zoek gaan naar bereik, als je net even wat verder in de tuin of bij de buren zit. We beoordelen de beeldkwaliteit, verbinding, geluid en functies als erg goed. De babyfoon is op afstand te draaien en te kantelen, zodat je een volledig beeld kan krijgen van de kamer. Een nadeel vinden we dat er geen losse VM85 babyfooncamera’s te koop zijn om mee uit te breiden, iets wat zowel de app als de ouderunit wel ondersteunt.

Ben je dus op zoek naar een betrouwbare wifi babyfoon met ouderunit dan raden wij de Motorola VM85 aan!

Motorola VM85 Connect prijs vergelijken