Ring of Nest deurbel

Met een slimme deurbel krijg je een melding wanneer er iemand voor je deur staat. Naast een melding bij het aanbellen, kan je de slimme deurbel ook een seintje op basis van beweging laten geven als er iemand langs je deur loopt. De techniek is al zover, dat sommige slimme deurbellen de persoon die aanbelt kunnen herkennen. Maar wat is op dit moment de beste slimme deurbel? We horen dat in dit geval met name de vraag speelt of je moet kiezen tussen een Ring of Nest deurbel. Het zijn de merken met de meest verkochte slimme deurbellen en ook onze ervaring is dat de Nest Hello Videodeurbel en Ring Video Doorbell Pro de beste slimme deurbellen van dit moment zijn. Ze verschillen echter ook veel met elkaar en de verschillen tussen de Nest en Ring deurbel gaan we in dit blog. Eerst bespreken we in het kort de kenmerken per slimme deurbel en vervolgens bespreken we de belangrijkste verschillen zodat je een goede keuze kan maken welke deurbel het meest geschikt is voor jouw situatie.

Ring Video Doorbell Pro

Ring Video Doorbell Pro
  • Aan te sluiten op de bestaande bedrading van je normale deurbel. De deurbel heeft 16 of 24 volt nodig, omdat in Nederland meestal 8 volt wordt geleverd aan de deurbel, dien je dit te verhelpen in de meterkast door de meegeleverde stroomadapter er tussen te zetten voor het juiste aantal volt.
  • Verbinding via Wifi
  • Afmetingen: 11,4 cm. (Hoogte) x 4,7 cm. (Breedte) x 2 cm. (Diepte) | 272 gram
  • Chime ‘deurbelgong’ standaard meegeleverd
  • Instelbare bewegingsdetectie, gevoeligheid van de detectie naar wens in te stellen
  • Nachtmodus: Infrarood LED lampen voor goed zicht in het donker
  • Voor het terugkijken van beelden tot maximaal 30 dagen in de cloud betaal je een jaarlijkse bijdrage (30 euro*)
  • Terugspreekfunctie
  • Apps: Android & iOS (Apple)
  • Compatibel met Amazon Alexa, Samsung SmartThings, IFTTT

Koop de Ring doorbell op Bol.com

Nest Hello Videodeurbel

Nest Hello Videodeurbel
  • Beltransformator nodig om de Nest Hello Videodeurbel aan te sluiten op je huidige deurbel aansluiting. Deze wordt bij de Nest Hello niet standaard meegeleverd.
  • Verbinding via Wifi
  • Afmetingen: 11,7 cm. (Hoogte) x 4,3 cm. (Breedte) x 2,6 cm. (Diepte) | 129 gram
  • Er wordt geen Chime of deurbel gong meegeleverd, je normale bel/gong binnenshuis gaat af als iemand aanbelt via de Nest Hello Videodeurbel. Let er wel op dat je bel moet werken met 24 volt, anders moet je deze vervangen voor een bel die daar wel mee werkt. Een oplossing kan ook zijn om gebruik te maken van een slimme speakers als bel. Deze moet dan wel compatibel zijn met Nest of een ander platform waar Nest mee compatibel is.
  • Bewegingsdetectie & indien je een Nest Aware abonnement hebt is het mogelijk om familie en vrienden te herkennen via gezichtsherkenning.
  • Nachtmodus
  • Voor het terugkijken van beelden tot maximaal 30 dagen in de cloud betaal je een jaarlijkse bijdrage (50 euro*)
  • Terugspreekfunctie
  • Apps: Android & iOS (Apple)
  • Compatibel met Amazon Alexa, Google Assistant, Works with Nest, IFTTT

Koop de Nest doorbell op Bol.com

Verschillen tussen de Nest en Ring deurbel

Per onderdeel gaan we kijken welke deurbel het beste uit onze slimme deurbel test komt. We bespreken de verschillen op het gebied van installatie, meldingen, app en abonnement.

Installatie Ring & Nest

Beiden hebben een transformator nodig indien je op dit moment een klassieke deurbel hebt met 8 volt, dit voltage is namelijk te weinig voor een slimme deurbel. Bij Ring wordt deze meegeleverd, bij de Nest Hello is deze voordelig bij te bestellen bij Bol.com als accessoire.

Voor de installatie verwijzen we verder naar de onderstaande Youtube video’s, zodat je zelf kan bepalen of je dit zelf kan of dit door installateur moet laten doen. Met name het verschil in benodigde elektrische spanning kan problemen opleveren, waardoor wij aanraden om het vooral door een installateur te laten installeren als je hier weinig verstand van hebt.

Nest Hello installatie video
Ring Doorbell Pro installatie video

Verschillen in camera

Beide slimme deurbellen hebben een 160 graden horizontale kijkhoek. De verticale kijkhoek zit wel een verschil in. De Nest heeft namelijk vierkant beeld (4:3) in plaats van breedbeeld (16:9). Dit lijkt in eerste instantie wat ouderwets, maar hierdoor heeft de Nest wel een 160 graden verticale kijkhoek. De Ring Doorbell Pro heeft een verticale kijkhoek van 100 graden. Bij de Nest kan je dus hoger en lager kijken dan bij de Ring.

De Nest heeft een HDR camera. Hierdoor zie je beter de details. Ook heeft HDR als voordeel dat je bij tegenlicht of tegen een heldere achtergrond je de gezichten van de personen nog steeds goed ziet. Waar je bij Ring wat meer last hebt van iets minder herkenbare donkere gezichten bij tegenlicht.

Hoe weet je of er iemand voor de deur staat?

We zetten de mogelijkheden voor het krijgen van een melding even voor je op een rijtje per slimme deurbel:

Nest Hello

  • Geen Chime meegeleverd en ook geen Nest Chime te koop
  • Normale bel gaat af, let er op dat deze geschikt is voor 24 volt
  • Melding op je smartphone met beeld en mogelijkheid om terug te praten
  • Via een slimme speaker die werkt met Google Home, IFTTT of Amazon Alexa. Heb je een Nest Aware abonnement dan is het mogelijk dat de speaker je direct vertelt wie er voor je deur staat.
  • Via slimme verlichting

Ring

  • Chime meegeleverd, deze plaats je in een stopcontact.
  • Melding op je smartphone met beeld en mogelijkheid om terug te praten
  • Via een slimme speaker die werkt met Amazon Alexa, Samsung SmartThings of IFTTT.
  • Via slimme verlichting

Verschil in Wifi

Beide slimme deurbellen zijn afhankelijk van het wifi signaal. Hierbij is zowel het eigen wifi signaal van de deurbel, als het bereik van je router cruciaal. Er zit een verschil in de wifi standaard van de Ring en de Nest Hello. De Ring heeft de oudere standaard 802.11n, terwijl de Nest Hello de 802.11ac wifi standaard heeft. 802.11ac is sneller dan 802.11n, maar om optimaal gebruik van deze snelheid te maken zou je via 5 GHz verbinding moeten maken met je router. 5 GHz wordt echter niet ondersteunt in Nederland (enkel VS en Mexico). Toch zorgt de 802.11ac voor een iets snellere verbinding, hetgeen ook de conclusie is uit verschillende praktijk tests met dezelfde router en zelfde positie van beide deurbellen, waarbij de Nest als winnaar uit de test komt.

Bewegingsdetectie

De bewegingsdetectie bij de Nest is erg goed. Nest weet personen te onderscheiden van elkaar. De Ring Pro kan personen van dieren of objecten onderscheiden. Ook bij de Ring krijg je dus geen melding als er een kat langsloopt of een tak afwaait. De Nest is hier echter al een stuk verder in op dit moment, maar de functie herkennen van personen is enkel beschikbaar als je het Aware abonnement afneemt.

Verschillen in de app

Nest app

De Nest app is beschikbaar in het Nederlands. In deze app vind je ook je andere Nest apparaten, zoals een Nest thermostaat of Nest beveiligingscamera. Je kan in de app een aantal standaard spraakmeldingen instellen die de Nest Hello moet laten horen als er wordt aangebeld. Zo kan je bijvoorbeeld standaard laten weten dat je op een bepaald moment van de dag niet thuis bent. Ook erg handig is dat je in de app de bel op stil kan zetten. Erg handig als je kleine kinderen hebt die overdag slapen of in de nacht. Op je smartphone krijg je dan nog wel een melding, maar de huisbel gaat niet meer af. Ook is het mogelijk om in de app de camera uit te zetten.

Bij een melding op je smartphone kan je met de terugspreekfunctie terug praten. Erg handig als je even niet naar de deur kan komen of niet thuis bent.

Via geofencing is het mogelijk om alleen app meldingen te krijgen als je thuis bent of juist als je buitenshuis bent.

Heb je het abonnement dan kan je in de app ook video’s terugkijken. Door te scrollen door de dag, week of maand (afhankelijk van je abonnement) kan je ieder moment van de dag terugkijken. Handig is echter dat er door Nest wordt aangegeven wanneer er op een bepaald moment beweging was of er een persoon voor de deur stond. Hierbij kan je ook filteren op beweging, persoon en enkel bekende gezichten. Voor deze laatste functie moet je uiteraard per persoon een naam invoeren, zodat hij of zij in de toekomst kan worden herkend.

De Nest app is erg handig in gebruik en deze krijgt van ons dan ook een erg goede beoordeling.

Ring app

De Ring app is niet beschikbaar in het Nederlands. Met de app is het mogelijk om meldingen op basis van aanbellen en beweging in te stellen. Voor beweging kan je de sensitiviteit instellen en een bewegingsgebied instellen, bijv. enkel het gebied twee meter voor je huis in plaats van de hele straat. Ook is het mogelijk om een schema op te stellen op welke tijden en dagen je een melding krijgt, erg handig als je s’nachts niet gestoord wilt worden.

Via de meegeleverde chime kan je verschillende deurbel geluiden instellen. Voor het instellen van Philips Hue of meldingen via speakers, ben je aangewezen op IFTTT.

Ook kan je op ieder moment live via de app kijken wat er voor je deur gebeurt en praten via de Ring deurbel.

De geschiedenis terugkijken is mogelijk als je het abonnement hebt afgesloten. Ook dit gaat op een eenvoudige manier via de app, waarna je de beelden kan downloaden en delen.

De app is erg handig in gebruik en krijgt dan ook een goede beoordeling.

Smarthome integratie Ring & Nest

Ring is onderdeel van Amazon. Het is dan ook logisch dat de Ring samenwerkt met Amazon Alexa. Daarnaast kan je gebruik maken van de smarthome platformen Samsung SmartThings en IFTTT.

Nest is onderdeel van Google en werkt dus samen met Google Assistant. Daarnaast is het mogelijk om via IFTTT, Amazon Alexa en het eigen Works with Nest platform slimme apparaten samen te laten werken.

Je kan bijvoorbeeld instellen dat je Google Home Mini of andere slimme speaker een geluid afspeelt als iemand aanbelt, heb je een abonnement bij Nest, dan kan je zelfs gezichtsherkenning instellen zodat de speaker de naam laat horen van de persoon die aanbelt. Slecht gehoor? Laat dan je smart lampen knipperen als er wordt aangebeld of verander de kleur van de lamp.

Kijk bij het maken van een keuze voor Nest Hello of Ring dus goed naar je huidige domotica apparaten en met welk platform deze apparaten samenwerken. Werk je voornamelijk met Google Assistant dan is de Nest aan te raden.

Terugkijken & Abonnementen

Zonder abonnement kan je bij beide slimme deurbellen altijd live kijken en terugspreken. Voor het opnemen kan je geen gebruik maken van je eigen netwerk harde schijf, hiervoor zal je een abonnement af moeten sluiten. Bij Nest kan je zonder abonnement tot drie uur snapshots terugkijken van personen die hebben aangebeld. Bij Ring wordt niks opgeslagen zonder abonnement. De prijzen van Nest en Ring zijn als volgt:

Nest Hello abonnement

Met het Nest Aware abonnement krijg je de volgende extra mogelijkheden:

  • Intelligente bewegingsdetectie met algoritmen in de cloud
  • Bekende gezicht meldingen
  • Beweging in activiteitszone
  • Opslag in de cloud, bij Nest wordt continue opgenomen en niet enkel bij beweging of aanbellen.

5 dagen videogeschiedenis – 50 euro per jaar
10 dagen videogeschiedenis – 100 euro per jaar
30 dagen videogeschidenis – 300 euro per jaar

Deze kosten zijn per camera. Heb je dus ook een Nest IP camera, dan moet je hiervoor een extra abonnement afsluiten als je beelden wilt opslaan.

Ring abonnement

Met het Protect Basic Plan van Nest krijg je voor 30 euro per jaar (of 3 euro per maand) de volgende extra mogelijkheden:

  • Bewaren van video-opnames van elke aanbel-, bewegings- en livebeeldgebeurtenis gedurende maximaal 30 dagen.

Vergelijking

Het abonnement van Ring is veel goedkoper dan dat van Nest. Ook worden beelden bij Ring voor 30 euro per jaar voor 30 dagen vastgelegd, waar dit bij Nest voor 50 euro per jaar slechts 5 dagen het geval is. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat Nest continue 24/7 beelden opslaat, waar dit bij Ring enkel bij beweging en aanbellen het geval is.

*Prijzen van januari 2020

Nest Hello of Ring deurbel?

Er zijn verschillende factoren waardoor je voor de Ring of de Nest Hello deurbel zou kiezen. Het is dus vooral afhankelijk van wat je de belangrijkste eigenschap vindt van een slimme deurbel. Zo is de installatie bij de Ring eenvoudiger, heb je geen extra kosten voor het aanschaffen van een beltrafo en is er ook een chime meegeleverd. Ook het abonnement voor 30 dagen veel is goedkoper dan bij Nest, waar je bij Nest wel meer functionaliteiten hebt als je het abonnement hebt en bij Nest 24/7 beeld wordt opgenomen.

Toch gaat onze voorkeur uit naar Nest. Dit heeft met name te maken met het feit dat Ring zich als onderdeel van Amazon vooral op de Amerikaanse markt is gericht. Zo werkt het wel samen met Amazon Alexa, maar ben je aangewezen op IFTTT om andere apparaten te laten samenwerken. Nest is als onderdeel van Google wel compatibel met Google Assistant en werkt dus met je slimme Google Home speaker en andere apparaten in het Google Home platform.

Ook heeft de Nest een betere camera, is de 4:3 beeldverhouding praktischer en ook de Wifi standaard is beter dan bij de Ring. Daarnaast vinden wij de app net even iets handiger dan de app van Ring.

Nest Hello en Ring Video Doorbell Pro kopen