Beste slimme Babyfoon 2023 – Wifi babyfoon

 1. Home
 2. Beste slimme Babyfoon 2023 – Wifi babyfoon

Op zoek naar de beste slimme babyfoon? Wij geven je graag advies in je zoektocht naar de beste slimme babyfoon, ook wel Wifi babyfoon genoemd, en leggen je graag uit welke verschillen er zijn tussen de diverse slimme babyfoons. Het voordeel van een babyfoon met WIFI is dat je ook buitenshuis via je 4G verbinding mee kan kijken hoe het met je baby gaat op je smartphone, maar welk merk heeft de beste draadloze babyfoon waar je met een app je baby in de gaten kan houden en welke babyfoon werkt met domotica platformen als Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Assistant?

Wat zijn de mogelijkheden met een slimme babyfoon?

Iedere slimme babyfoon is uiteraard anders, maar de meeste slimme babyfoons hebben de volgende mogelijkheden voor het in de gaten houden van je kind via smartphone en tablet:

 • Zowel binnenshuis als buitenshuis mogelijk om je kind te zien via de camera. De camera heeft in de meeste gevallen ook een nachtmodus voor scherpe beelden in het donker.
 • Met bewegingsdetectie krijg je een melding als er beweging in de babykamer is.
 • Met een ingebouwde thermometer ben je op de hoogte van de temperatuur op de babykamer. Ook is het meten van de luchtvochtigheid soms een optie.
 • Via de terugspreekfunctie is het mogelijk om je baby gerust te stellen. Ook kan je een slaapliedje afspelen om je baby weer in slaap te sussen.
 • Met de VOX-functie springt de babyfoon alleen aan als er geluid hoorbaar is.
 • De oppas in de gaten houden? Opnemen van beelden is vaak mogelijk met of zonder abonnement verschillend per merk.
 • Sommige babyfoons hebben een aparte ouderunit, een klein scherm/afstandsbediening, waarmee je ook zonder smartphone je baby in de gaten kan houden en de babyfoon kan bedienen.
 • Er zijn ook babyfoons met een beweegbare camera zodat je de hele kamer in de gaten kan houden. Ook in- en uitzoomen is mogelijk.
 • Vind je het leuk dat familie het wel en wee van je baby kan volgen? Dan is het mogelijk om hen ook te nodigen om via de app mee te kijken.
 • Ben je bij iemand op bezoek met je baby of zit je op de camping, dan is het soms mogelijk om je smartphone of tablet direct te verbinden met de ingebouwde Wifi hotspot.

Wifi babyfoon of IP-camera?

Een Wifi babyfoon is eigenlijk een IP-camera maar dan vaak in een babyfoon jasje. Toch is met een IP-camera meestal hetzelfde mogelijk. Daarnaast is er met de merken die zich richten op IP-camera’s vaak meer mogelijk i.c.m. je domoticasysteem, bijvoorbeeld het aan- of uitzetten van verlichting bij beweging. Tenslotte kan je ze natuurlijk naderhand als beveiligingscamera gebruiken in of rondom het huis.

Het voordeel van een Wifi babyfoon is dat de functies en de app gericht zijn op het gebruik als babyfoon. Ook worden de slimme babyfoons steeds beter in vergelijking met een paar jaar geleden toen deze markt nog in de kinderschoenen stond.

Voor goede IP-camera’s raden wij Bol.com aan

Beste slimme babyfoon

Het is niet eenvoudig om slimme babyfoons te vergelijken, want de functies verschillen per babyfoon en merk. Toch zijn er een aantal Wifi babyfoons die er uit springen qua beoordelingen van gebruikers en in de diverse babyfoon testen. Wij komen dan ook tot de volgende top 3 van beste Wifi babyfoons:

1. Luvion Grand Elite 3 Connect

Luvion is een ervaren merk als het om babyfoons gaat. Niet gek dus dat de Luvion Grand Elite 3 Connect erg goed wordt beoordeeld als slimme babyfoon. Alleen de prijs wordt door veel gebruikers als erg hoog ervaren. Maar daar krijg je wel een leuke babyfoon met haarscherp beeld (1920 x 1080) voor terug en veel functies waarmee je je baby optimaal in de gaten kan houden en in slaap kan laten vallen. De Luvion Grand Elite 3 werkt via een Dual Mode, zo ben je niet afhankelijk van Wifi als je met de meegeleverde monitor kijkt. Deze heeft een bereik tot 300 meter (bij optimale omstandigheden). Daarnaast kan je via wifi en 4G/5G je kindje volgen op de smartphone app.
Het is mogelijk om de camera van deze Wifi babyfoon te draaien. Door de nachtmodus heb je ook in het donker scherp beeld. Met de functie ‘beeldactivering’ springt het beeld alleen aan als er geluid wordt waargenomen in de babykamer. Je kan terug praten en een slaapliedje afspelen. Ook de temperatuur kan je met de Luvion Grand Elite 3 Connect in de gaten houden. De monitor werkt zowel op de accu als met een stekker in het stopcontact. Via de opnamefunctie kan je beelden later terug bekijken of delen met familie. Tot vier mensen kunnen tegelijk via de smartphone app meekijken, als ze uiteraard het wachtwoord hebben.
De Luvion Grand Elite 3 Connect wordt op dit moment het beste beoordeeld en is een absolute aanrader!

Luvion Grand Elite 3 Connect HD

Adviesprijs: 249,- euro

Op dit moment het goedkoopste bij:

bol.com (€195,00)
coolblue.nl (€249,00)

Op dit moment het goedkoopste bij:

bol.com (€319,00)

IBaby
Met een 9,2 wordt deze Wifi babyfoon erg goed beoordeeld door haar gebruikers. Met name de eenvoudige installatie, het op afstand draaien van de camera en het bereik worden erg goed gewaardeerd. Verder kan je ook op afstand inzoomen met de camera, de temperatuur en luchtvochtigheid meten in de babykamer of een melding ontvangen als deze te hoog of te laag is. Het nachtlampje kan je aan en uitzetten op afstand en met de terugspreekfunctie kan je praten tegen je baby. Ook is het mogelijk om op te nemen en foto’s te maken. Ook buitenshuis kan je je baby volgen op je smartphone.

Luvion Supreme Connect
Deze wifi babyfoon kan je zowel bekijken met een app op je smartphone als met de meegeleverde 4,3 inc LCD kleurenmonitor. Met de terug spreekfunctie en drie verschillende slaapliedjes kan je je baby helpen bij het slapen. Met de digitale inzoomfunctie is het ook mogelijk om je kindje van dichtbij te bekijken, ook kan je de camera op afstand besturen. Daarnaast ben je altijd op de hoogte van de temperatuur in de kamer. Stop een Sd-kaart in de camera, voor het opnemen van de beelden. Onder optimale omstandigheden heeft de ouderunit (monitor) 300 meter bereik, uiteraard kan je via Wifi en 4G een nog groter bereik creëeren met je smartphone.
Je hebt een Wifi-bridge nodig om via de app op je smartphone de beelden te kunnen bekijken, aan te raden is dus om de Luvion Grand Elite 3 Connect te bestellen, waar de Wifi functie wel standaard op de babyfoon zit.