Slimme gordijnen

  1. Home
  2. Slimme gordijnen

Hoe geweldig is het om niet meer van de bank te hoeven komen om de gordijnen open of dicht te doen. Enkel bereikbaar voor fancy kantoren? Niets is minder waar, er is een groot aanbod slimme gordijnsystemen. Je slimme gordijnen openen met je smartphone is dus voor iedereen bereikbaar.

Waarom slimme gordijnen?

  • Vanaf de bank via een app of afstandsbediening de automatische gordijnen open en dicht maken.
  • Veiligheid! Als inbrekers zien dat zowel overdag als s’avonds de gordijnen dicht zijn dan wekt dit, ondanks de aanwezigheid een lichtschema, de indruk dat er niemand thuis is. Met een tijdschema of schemerschakelaar kan je bij afwezigheid gordijnen open en dicht laten gaan zodat het ook overdag lijkt alsof er iemand aanwezig is.
  • Laat je automatische gordijnen sluiten bij fel zonlicht voor het voorkomen van verkleuring en uitdroging van je meubels. Uiteraard is het ook mogelijk om bij zonsopgang de gordijnen juist open te laten gaan zodat het huis verwarmd wordt door de zon.

Slimme gordijnen zijn verkrijgbaar bij Bol.com & Somfy

Slimme luxaflexSlimme luxaflex en jaloezieën

Ook voor je bestaande luxaflex en jaloezieën is een slimme oplossing om het open en dichtdoen te automatiseren. Via een app op je smartphone kan je een schema instellen om de jaloezieën te openen. Ook kan je aangeven hoe snel dit moet gebeuren, erg handig als je langzaam op een natuurlijke manier wakker wilt worden. Met My Smart Blinds is het erg eenvoudig om je huidige luxaflex smart te maken. Op dit moment is het met My Smart Blinds enkel mogelijk om het kantelen van je jaloezieën te bedienen, ze gaan dus nog niet omhoog of omlaag. De app wordt nog steeds verder ontwikkeld en zal in de toekomst kunnen communiceren met andere slimme apparaten uit je domotica systeem.