Beste slimme koelkast

De verwachting is dat over een paar jaar een slimme koelkast net zo gewoon is als op dit moment slimme verlichting en draadloze speakers. De belangrijkste functie van deze slimme koelkasten zal het bijhouden van de voorraad worden. Door middel van sensoren en camera’s wordt er bepaald wat er in je koelkast ligt, wanneer de voorraad bijna op is en wanneer bepaalde producten over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Een oude beschimmelde sinaasappel en zure melk in de koelkast zijn met een slimme koelkast dus voorgoed verleden tijd. In dit blog bespreken we de mogelijkheden van een slimme koelkast en geven we je advies wat over wat op dit moment de beste slimme koelkast is.

Bijhouden van de voorraad

Één van de handigste functies op een slimme koelkast is het bijhouden van de voorraad. In de meeste koelkasten is het een chaos aan producten die door elkaar in de koelkast zijn opgestapeld. Vaak zijn mensen het overzicht volledig kwijt en weten dus in de supermarkt niet precies wat ze thuis nog in de koelkast hebben liggen. Het tegenovergestelde is uiteraard ook mogelijk, dat je denkt dat er nog een pak melk in de koelkast staat, maar deze ’s ochtends als door één van de kinderen is opgedronken. Met een slimme koelkast kan je instellen dat je automatisch een melding ontvangt als de melk op is. Ook kan je terwijl je in de supermarkt staat een foto maken van de inhoud van de koelkast om te kijken of je nog iets op voorraad hebt. Er komen apps op de markt die dit allemaal erg eenvoudig gaan maken en ook weer kunnen samenwerken met andere domotica apparaten in je huis.

Nooit meer naar de supermarkt

Is dit de toekomst? In de Verenigde Staten is het inmiddels mogelijk om de slimme koelkast automatisch bestellingen te laten plaatsen bij de supermarkt zodra de voorraad op is of dreigt op te raken. Je kan opgeven wat je die dag wilt eten en de app kijkt wat je nog in de koelkast hebt en wat je nodig hebt. Bestellingen worden automatisch met jouw toestemming geplaatst en het is enkel nog een kwestie van de deur openmaken voor de bezorger. Producten die je vaak in je koelkast hebt staan in de aanbieding? Ook hiervoor kan je een melding instellen.

Nooit meer bedorven voedsel in de koelkast

Hoe vaak komt het niet voor dat je nog een klein stuk jong belegen kaas in de koelkast hebt liggen die omgetoverd is tot een oude schimmelkaas. Niet hygiënisch omdat nog in je koelkast te hebben. met een slimme koelkast blijf je op de hoogte van de houdbaarheidsdatum van verschillende producten. Dreigt een product de houdbaarheidsdatum te overschrijden, dan ontvang je een berichtje. Je zal in dat geval uiteraard wel nog zelf het product uit de koelkast moeten halen, maar wie weet komt daar in de nabije toekomst ook nog een oplossing voor.

Inspiratie

Inspiratie nodig voor een avondmaaltijd? De slimme koelkast kan op basis van wat er in de koelkast ligt een maaltijd samenstellen. De ingrediënten die nog ontbreken worden op je boodschappenlijstje gezet.

Beste slimme koelkast

Er is op dit moment eigenlijk twee merken met slimme koelkasten die er bovenuit springen qua slimme functies. De Samsung Family Hub en de Bosch KAD92HI31 zijn op dit moment de beste smart koelkasten, waarbij onze voorkeur gaat naar de Samsung Family Hub als beste slimme koelkast, omdat deze veel meer functionaliteiten heeft dan de Bosch smart koelkast.

Slimme koelkast kopen

Er zijn op dit moment maar een paar slimme koelkasten te koop in Nederland van Samsung, Siemens en Bosch. Ze zijn te koop bij de volgende webshops: