Beste slimme oven 2024

Steeds meer apparaten in de keuken worden slim gemaakt. De slimme apparaten kan je bedienen met je smartphone of tablet. Het populairste smart home apparaat in de keuken is de slimme oven. Wij leggen je hier uit welke functies je hebt bij een slimme oven en wat de voordelen ervan zijn. Ook kijken we wat de beste slimme oven van dit moment is.

Beste slimme oven

Als we naar onze eigen ervaringen en de beoordelingen van andere keukenprinsessen kijken, dan zijn er een aantal slimme ovens die het beste worden beoordeeld:

  1. Siemens HM676G0S6 – iQ700
  2. Miele H 7165 B
  3. Samsung NV7B5755SAS Dual Cook Flex

Voorverwarmen met notificatie op je smartphone

Voordat je een gerecht kan bereiden moet je de oven eerst voorverwarmen. Terwijl je onderweg naar huis bent kan je de slimme oven laten voorverwarmen. Je stelt via de app de temperatuur in en je geeft aan dat je een notificatie wil ontvangen op het moment dat de gewenste temperatuur bereikt is. De oven gaat direct voor je aan de slag terwijl je zelf niet eens thuis hoeft te zijn.

Ingebouwd reinigingsprogramma

Het is altijd een hele klus om de oven schoon te maken. Er zijn een aantal slimme ovens met een reinigingsprogramma. Met de app kan je een reinigingsprogramma activeren en de oven laten reinigen. Bosch heeft een reinigingssysteem waarbij de temperatuur oploopt tot 480 graden. Alles wat in de oven aan vuil en vet zat veranderd in as. Dit kan je daarna eruit vegen en je oven is weer schoon

Recepten uit de app bereiden in de oven

De meeste slimme ovens worden geleverd met kant-en-klare recepten. Als je deze gaat bereiden begeleid de oven je tijdens het complete proces. De app geeft bijvoorbeeld aan hoe hoog je het oven rek moet plaatsen. De app verwarmd de oven ook automatisch voor op de juiste temperatuur en geeft aan wanneer je gerecht klaar is. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om iets uit de oven te bereiden.

Oven met maaltijdherkenning

Er zijn slimme ovens met een ingebouwde camera. De camera registreert welke maaltijd je in de oven gezet hebt. Op basis van de maaltijd bepaalt de oven zelf de baktijd en houdt hij het gerecht in de gaten. Je wordt via de app op tijd gewaarschuwd wanneer je het gerecht uit de oven moet halen. Zo verbrand je nooit meer een lasagne of pizza uit de oven. Je kan via de app ook je gerecht zelf in de gaten houden zonder in de buurt van de oven te zijn.

Slimme oven met stembediening

Wil je geen app gebruiken om je slimme oven te bedienen? Een aantal merken hebben hun oven gekoppeld aan de Google Assistent of Amazon Alexa. Je kan je assistent vragen om de oven voor te verwarmen of uit te zetten. Hier komt geen app meer aan te pas.

Slimme oven kopen

Slimme ovens zijn te koop bij: