Slimme keuken

  1. Home
  2. Slimme keuken

Slimme keukenWil je weten wat er allemaal mogelijk is om je keuken te veranderen in een slimme keuken? Een slimme keuken waarbij je op de hoogte bent van wat er in je koelkast ligt of waarbij je je oven alvast laat voor verwarmen terwijl jij vanaf het werk naar huis rijdt is allang geen toekomstmuziek meer. Wij zochten voor je uit wat er inmiddels mogelijk is voor het creëeren van een slimme keuken. Van een slimme koelkast tot een slimme thermometer die je een melding op je smartphone geeft als de juiste temperatuur is bereikt. We bespreken in dit blog de meest nuttige manieren om je keuken smart te maken.

Slimme koelkast

Je zou denken dat dit nog toekomstmuziek is, maar er zijn al verschillende slimme koelkasten op de markt gebracht door merken als Samsung, Bosch en Siemens. Maar wat kan een slimme koelkast om het leven weer een stukje eenvoudiger te maken? Met een slimme koelkast kan je de inhoud van de koelkast bekijken met een ingebouwde camera. Loop je door de supermarkt en weet je niet zeker of je er nog melk is? Controleer het in de app op je smartphone. Of krijg een waarschuwing als een product over de datum is.

De duurdere slimme koelkasten hebben ook een ingebouwde tablet aan de buitenkant waar je de koelkast mee kan bedienen en zelfs TV op kan kijken.

Welke merken hebben smart koelkasten?

Slimme oven

Met een slimme oven is het op dit moment mogelijk om de oven alvast op te warmen via de app. Ideaal als je van je werk afkomt en niet wilt wachten op een opgewarmde oven. Ook kan je via de app laten weten wat je gaat koken, zodat deze meteen de goede kookprogramma’s instelt. Dit kan ook door een recept van de app te gebruiken. Nog niet veel merken hebben een app voor de oven. Siemens is op dit moment een van de weinige ovenmerken met een speciale app.

Slimme ovens zijn te koop bij Bol.com

Slim koffiezetapparaat

Heb jij in de ochtend direct behoefte aan koffie? Met een slim koffiezetapparaat kan je vanuit je bed het koffiezetapparaat koffie laten zetten via je smartphone. Natuurlijk is dit niet de enige functie van een slim koffiezetapparaat.

Zo kan de Krups Nespresso Expert ook je voorraad cupjes bijhouden en je waarschuwen als deze bijna op is en geeft de app ook een seintje als het apparaat moet worden ontkalkt.

De Siemens Connect is nog geavanceerder. Deze kan je vullen met twee verschillende boonsoorten. Je kan in de app maar liefst 10 koffierecepten aanmaken op basis van de boonsoort, sterkte, hoeveelheid en temperatuur. Ook de verhouding koffie en melk kan je instellen. Met je smartphone kan je de koffie uiteraard ook daadwerkelijk zetten, tot twee kopjes in één keer.

Slimme waterkoker

Ben jij meer een theedrinker in de ochtend? Met de slimme waterkoker kan je in bed alvast je waterkoker aanzetten. Je moet uiteraard wel nog steeds zelf zorgen voor voldoende water. Handig voor als je geen quooker in je keuken hebt. Met een slimme waterkoker kan je via je smartphone de waterkoker aanzetten op de door jouw gewenste temperatuur. Ook ideaal voor nachtelijke voedingen dat je de smart waterkoker alvast aanzet op de juiste temperatuur terwijl jij de baby uit bed haalt. Op dit moment is het merk iKettle bezig met het ontwikkelen van slimme waterkokers. In Nederland zijn ze beperkt verkrijgbaar. In de toekomst zou het mogelijk moeten zijn om een slimme babyfoon te laten communiceren met de iKettle, zodat deze al water op temperatuur brengt s’nachts als de babyfoon de baby hoort huilen.

Slimme vleesthermometer

Wil jij precies weten wat de kerntemperatuur is van je vlees? Dat kan met een slimme vleesthermometer. Op dit moment heb je keuze uit verschillende iGrill’s van Weber, waarmee je via bluetooth je smartphone koppelt aan de thermometer. In de app zie je vervolgens wat de temperatuur is van het vlees en hoe gaar je vlees is. Ga dus altijd voor de perfecte biefstuk van de bbq.

Slimme keukenweegschaal

Met een slimme weegschaal in de keuken kan je allereerst je favoriete recept uitzoeken. De ingrediënten worden getoond en je kan vanaf dat moment wegen waarbij de app aangeeft of je genoeg in het bakje hebt gedaan. Is dit niet het geval en kom je tekort, dan past de app automatisch het recept aan naar de nieuwe hoeveelheid ingrediënten. Bijvoorbeeld als je maar 700 gram bakmeel hebt in plaats van 1 kilo, dan wordt het volledige recept aangepast aan de 700 gram bakmeel. Op dit moment is de weegschaal van het merk Drop in Nederland enkel te koop bij Amazon.

Slimme decanteerkaraf

Je moet er even voor in de buidel tasten, maar dan kan je wel via je smartphone vanaf nu wijn decanteren als een echte sommelier. De iSommelier van iFavine is een wijnbeluchter waarmee je gezuiverde zuurstof toevoegt aan de wijn, zodat deze binnen enkele minuten in plaats van enkele uren tot volledige dronk komt. De tanine wordt zachter en de smaak en geur intenser. Je kan in de app het etiket scannen van de wijn, zodat je precies weet hoe je de wijn moet behandelen, daarna kan je via de app de iSommelier aansturen.

Slimme binnentuin – Slimme kruidentuin

Vergeet jij ook altijd de kruidenplantjes in de keuken water te geven, waardoor je ze na een paar dagen alweer kan weggooien? Met de Smart Garden van Click and Grow heb je een plantenbak voor je kruiden die er leuk uitziet en automatisch de planten van water voorziet. De Smart Soil en ondergrondse sensoren zorgen voor een optimale configuratie van water, zuurstof en voedingstoffen voor je planten. Ook zorgt de slimme plantenbak voor voldoende licht middels drie standen instelbaar. Het waterreservoir kan je een maand vooruit vullen, dus zelfs je vakantie overleven de plantjes dit keer. In de Click and Grow app kan je informatie vinden over de plantjes die je hebt gezaaid. Je kan de slimme plantenbak helaas nog niet bedienen met de app.